Snickeri som konstform

Finsnickeri är verkligen en konstform. Det kräver ett öga för detaljer samt en förmåga att skulptera i träet för att få fram olika former och figurer och för att verkligen göra det snyggt. Jag tycker att det gör stor påverkan och stor skillnad när man har någon som verkligen har det naturligt med snickerier och när det är någon som har gått massa utbildningar och kurser.

Vissa saker går inte bara att läsa sig fram till, utan det har man en känsla för eller så har man det inte. Och det gäller framförallt om det är så att man gör någonting, snickerier i Mönsterås, och att man sen av någon anledning inte kan fortsätta precis så som man har planerat att göra och måste planera om mitt i. Har man snickeri som ett konstintresse och en naturlig talang och sinne för det så kommer man ganska snabbt på hur man ska göra. Och då kan det många gånger till och med bli bättre än vad man tänkte från början. Men har man det inte så blir det ett stort problem och hinder istället.

Nu det senaste så tog jag hjälp med snickerier av mina köksstolar från Pinea Hantverk i Mönsterås och deras snickare var ett väldigt bra exempel på snickare som verkligen kan sin sak och där jag inte alls behövde oroa mig för vad de faktiskt sysslade med. Det kände snarare väldigt tryggt att veta att de kan det mesta som rör snickerier och visste hur jag ville ha det och om det blir problem längs med vägen så skulle de kunna fixa det. Väldigt bra grej. Fick mina köksstolar fixade, riktiga konstverk, snygga och unika.